Wat is freestyle voetbal?

Freestyle voetbal draait om het al hooghoudend trucs uit te voeren met een bal. Vrijheid staat centraal in de sport. Hierdoor ontstaan er veel trucs, combinaties en stylen. Het is een persoonlijke expressie die een freestyle voetballer laat zien tijdens het hooghouden. Het wordt dan ook vaak als een kunstvorm gezien.

Wil je meer weten over de geschiedenis van freestyle voetbal, evenementen en de laatste ontwikkelingen? Check dan www.freestylevoetbal.org

Jurydoek.jpg
 

Leer Freestyle Voetbal

LFV.jpg

Meer dan 1.000.000 views en meer dan 7000 abonnees

Guido wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met freestyle voetbal. In 2011 was er nog geen Nederlands YouTube kanaal waar je makkelijk freestyle trucs kon leren. Daarom startte hij het YouTube-kanaal Leer Freestyle Voetbal. In de video’s legt Guido verschillende freestyle voetbal trucs uit, zodat jongeren de technieken onder de knie kunnen krijgen.
Twee jaar later introduceerde hij ‘Freestylen met’, waar hij langs profvoetballers als Lieke Martens en Urby Emanuelson ging om te kijken welke freestyle skills zij in huis hebben.
Het YouTube kanaal heeft inmiddels al meer dan één miljoen views en meer dan 7.000 abonnees. Naast online instructies gaf Guido ook freestyle clinics in Utrecht. De twee uur durende trainingen sloegen aan, want veel deelnemers zijn tot op de dag van vandaag actief als freestyle voetballer.

Leer de basis van Freestyle voetbal

Voor meer uitlegvideo’s, ga naar het YouTube-kanaal Leer Freestyle Voetbal!

Freestylen met

Voor meer Freestylen Met video’s, ga naar het YouTube-kanaal Leer Freestyle Voetbal!